Skruzdėlių naikinimas

Skruzdėlės

Skruzdėlės – nedideli, iki 5mm ilgio, tamsios spalvos vabzdžiai, formuojantys sudėtingas kolonijas. Labiausiai paplitę skruzdėlių tipai – juodosios skruzdėlės, kurios veisiasi soduose, raudonosios ugninės skruzdėlės, sutinkamos gamtoje ir faraoninės skruzdėlės, mėgstančios žmonių gyvenamas patalpas.

Kuo žalingos skruzdėlės?

Nors pasakose skruzdėlės vaizduojamos kaip teigiami veikėjai, tikrovėje jos yra nemalonios ir kenksmingos. Juodosios sodinės skruzdėlės ardo dirvožemį, išjudina trinkeles, kenkia augalams. Raudonosios ugninės skruzdėlės skaudžiai gelia. Nemaloniausios yra faraoninės skruzdėlės, kurios veisiasi žmonių namuose, minta maisto trupiniais ir platina sveikatai pavojingus mikrobus.

Kodėl skruzdėlės atsiranda jūsų namuose arba sodyboje?

Faraoninės skruzdėlės mėgsta antisanitarines sąlygas ir vietas, kur galima rasti maisto likučių. Juodosios skruzdėlės veisiasi soduose, visų pirma ten, kur vaismedžius yra apnikę skruzdžių mėgstami amarai.

Ką daryti, jei namuose ar sode pasirodė skruzdėlės?

Pastebėjus skruzdėles namuose, būtina išvalyti patalpas ir palaikyti švarą, užsandarinti durų ir langų plyšius. Teigiama, kad skruzdėles atbaido apelsino, mėtos arba pelyno kvapai. Jei skruzdėlės užsiveisė sodyboje – išnaikinkite amarus, o skruzdėlynui sukurkite šešėlį – tikėtina, kad, neapsikęsdamos pavėsio, skruzdėlės pačios pasitrauks.

Neturite kada eksperimentuoti? Kreipkitės į specialistus!

Jei neturite laiko eksperimentuoti patys – kreipkitės į kenkėjų kontrolės specialistus. Jie įvertins šių kenkėjų tipą, populiacijos dydį, skruzdėles pritraukiančius veiksnius bei parinks tinkamiausias profilaktikos ir naikinimo priemones.

ką mes darome

Kaip tai veikia?

01

Skambutis konsultacijai

02

Kainos ir laiko suderinimas

03

Atliekame paslaugą

01

Kontaktų forma

Pateikite užklausą

Kontaktai

Susisiekite

Adresas

Lvovo g. 25, Vilnius
Kaunakiemio g. 1A, Kaunas
J. Janonio g. 27, Klaipėda
Aušros al. 66A, Šiauliai
Laisvės g. 2, Marijampolė
Santaikos 27, Alytus

Telefonas

+370 667 00111

El.paštas

info@dezinfekcijaplius.lt